YoginAquarian Alapítója

Tengerdy Ágnes,  spiritualis nevén Bir Akal Kaur, 2002-ben, egy súlyos baleset következtében teljes lényével a jóga és spiritualitás felé fordult. Jelenleg az Egyesült Államokban él, de világszerte tanít, illetve jóga és meditáció tanárokat képez, segíti az embereket túljutni fizikai és mentális traumákon, megerősödni önmagukban és felemelkedni jelen inkarnációjuk sorsfeladatához.

 

Számos jógastílust gyakorolt éveken át, hogy sérüléséből felgyógyuljon a fizikai teste. Ashramok és külföldi Hatha jógaiskolák bölcs vezetői segítették jobb lábának rehabilitációjában, amit az orvosok amputálni akartak.

„Hatha jóga, a polaritások mestere, nap és hold házassága.” Yogi Bhajan

Amikor teljes sikerrel járt és már nem voltak fájdalmai, egyben nagyszerű Hatha jógivá vált, megjelent előtte a Kundalíni jóga mestere és mágnesként vonzotta magához. Yogi Bhajan ekkor már nem volt a testében, hátrahagyott tanításain keresztül mélyen és egy életre megéríntette Bir Akalt. Szívében felismerte, hogy Yogi Ji és a Szikh Guruk láncolata (parampara), akit ebben az életében szolgálni fog. Segít eljuttatni bölcseleti rendszerüket és annak kulminációját; a Shabad Gurut azokhoz, akik készen állnak…

„Mindenki életében egyszer eljön a Guru, egy Mester, akit szolgálhat. Ez nem jelenti azt, hogy az ember tudatosítja kilétét, illetve, hogy el is köteleződik neki. Yogi Bhajan

Ági, spirituális nevét Sziri Szingh Szahibtól kapta, “Bir Akal Kaur” hűen tükrözi élete küldetését, hiszen azt jelenti, a Shabad Guru halhatatlan harcosa. Yogi Bhajan tanításai  a Kundalíni jógán keresztül a Shabad Guruhoz vezetnek.

 

Bir Akal életét teljesen áthatja mestere, Yogi Bhajan filozófiája és a Hatha jóga csodálatos tanításai után egy emelkedettebb és finomabb térbe vezették a Kundalíni jóga Kriyái, illetve a Szikh Guruk tanításai. Azzal a céllal hozta létre Kurzusait, iskoláit és óráit, hogy tovább adja mindazt, amit ő kapott és minden résztvevő megfelelő szerszámmal rendelkezzen a boldog élet és emelkedettség fenntartásához.

 

Iskoláiban számos jógastílusról és spirituális megközelítésről tanulnak az aspiránsok, hiszen mindegyik fontos lépés a tudatosság emelkedésének folyamatában. Azonban Bir Akal szíve elkötelezett, hű hordozója és  közvetítője Yogi Bhajan, a lélek utazásairól és inkarnációiról szóló tanításainak. Legnagyobb figyelmet a Humanologiára fordítja, melynek lényege, hogy az ember fizikai, mentális és lelki adottságait képes legyen összehangolni az Univerzum törvényszerűségeivel, illetve emelkedetten kiaknázhassa.

„A Kundalíni jóga, egy tudomány, mely elmagyarázható és megtapasztalható. Akár egy laboratóriumban kiaknázhatod és felébresztheted általa teljes potenciálod, hogy megtapasztald nagyszerűséged.” Yog Bhajan