Mit tanított a jóga…?

Mit tanitott a joga amit minden nap hasznositok az eletben?  Annyi, megannyi tanitast kaptam es kapok ma is a vezetomtol. Nehez lenne kiemelni egyet, amely a legfontosabb az osszes kozul.

Megis megprobalom, mert ezt a kerdest kaptam a napokban: Mit tanitott a joga Szamodra az elmult 15 evben, amit az eletben minden nap alkalmazni tudsz?

A kovetkezoket, mint fontos alap pillert: “Soha ne legy annyira edes, hogy valaki meg akarjon enni es soha ne legy annyira keseru, hogy kidobjanak.” Yogi Bhajan

Bizony, en nem vagyok az edibedi tundibundi becezgetos, aki otthon magaba fordul es kest szorit a torkahoz. Ertsd ezt eltozva. Nem vagyok a top es bottom mestere. Nem vagyok mezesmazas. Minek? A kedvesseg es szeretet nem egyenlo vele!

Mindig kozepen vagyok, legalabbis tobbnyire. Ha szuletik es ha elmegy valaki…teszem a dolgom, kuldom a szeretet, imat. Ha valaki lemond, menjen, ha valaki jon, szivbol segitem.🙏💚 Ennyi…

Szeretem a szabadsagot. Nem birom a kotozest…. Igy en sem kotodom cukrosan. Tudom a feladatom, osszetartom es gondozom a csaladom. Segitek ahol tudok. Dolgozom belul a beken magamban, mielott szapulnam Trumpot.

Fozok es imadkozom egyben! Jogazom, mantrazom masokert. Sokszor nem is sejtik, de ezaltal en is jol vagyok!

A masik esszencialis, amit tanitott a Mesterem, hogy mindannyian tokeletesen tokeletlenek vagyunk es az elet egyszer fenn, egyszer lenn. Tartsunk ki, semmi sem tart orokke!

A lelkieronk ne utazzon egyutt az emocionalis hullamvasuttal, hanem orizzuk erejet Sadhanankkal.

Ismerjuk jol erossegeinket es tudjuk mi a gyengenk, DE!!! Es most jon a lenyeg! Soha ne higyjuk el hogy vesztesek vagyunk. Mindig erossegeinkre koncentraljunk es azt mutassuk a vilagnak, abbol meritsenek, ert keseruseg van eleg mashol. Gyozd le onmagad gyengeit minden nap!

 

💚🙏🕉Satnam