YoginAquarian? Tudatossági Képzés? Paradigma váltás? Másik kor?

Több, mint 8 éve képzünk jógatanárokat az Usában és Magyarországon. Sok nagyszerű tanár, számos stílust képviselve, karöltve, egymásnak adva a stafétát, békességben.

Egyikünk jógája sem jobb, mint a másiké, mindannyian az egészhez teszünk hozzá azok percepciójában, akik járják és becsülettel végzik a Tanfolyamokat. Megadjuk a lehetőséget, hogy választhassanak melyik időszakban, mikor, miért, mit gyakorolnak.

Egy 200 Órás Alapképzésen is már joval tobbet adunk, mint amennyi elo van irva a Yoga Alliance Usa altal. Kurzusaink kerek egy even at tartanak. Számunkra a legfontosabb, a Tudatossági rész, mert legnemesebb célunknak tekintjük, hogy egészséges, önbizalommal rendelkező, közepükben megszilárdult, erős idegrendszerű, fókuszálni képes, tiszta életű humánokat “növeljünk”.

Korunkban a legtöbb ember azzal küzd meg először a spirituális úton, hogy ártatlanságát, hitét önmagában és a világban visszaszerezze. Majd, hogy megértse és tapasztalja, hogy Isten (Teremtő vagy Forrás), nem rajtunk kívül létezik és nem közvetítőkön keresztül lehet vele kommunikálni (még templomba sem kell menni).
Persze mindenki vallását tiszteletben tartjuk, inkább azokhoz a részekhez igyekszünk hozzáadni, ahol adott vallás nem biztosít kielégítő információkat, illetve tapasztalati redszert és lyukak képződnek a benső stabilitásban.

YoginAquarian, a Yogin utódja a jelen korban!

Azokat a tanításokat alkalmazza és hangsúlyozza még erteljesebben, amelyek a jelen korban, a Vizonto eraban szuksegesek ahhoz, hogy boldog es teljes eletet elhessunk, bekeben egymassal es a termeszettel/termeszetben.

Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy 2012-től Földünk bolygója áthaladt egy másik asztrológiai jegybe, Halakból a Vizöntőbe és ez a jelenség az ember és a Föld pszichéjében egyaránt jelentős változásokat idézett elő.

A kor fókuszpontja is eltolódott; a tudásról, erőről a tapasztalás és feltétlen szeretet szintjére emelkedett. Ez a chakra rendszerben a hármasról a négyesbe emelkedést jelenti, vagyis jelen korban csak azok a társulások, üzletek, kapcsolatok életképesek, amelyek az Anahat (szív csakra) szintjén rezegnek és interaktálnak.

A nap sugarainak beesési szöge eltolódott a Paradigma váltás pillanatában és ha nem teszünk tudatosan mentális és fizikai egészségünkért, rendszerünk osszeomlik, megindul az ugynevezett “elsivatagosodás”, illetve lelki kiszáradás, mentális és érzelmi lefagyás, amely depresszióval és önpusztitással párosul.

Ami a Halak korban működőképes volt, ma már nem az!

Az emberek szükséglete, hogy jogázzanak, törődjenek a lelkükkel is!
Felismerjék emócióikat és képesek legyenek ezeket iranytűként, intelligensen használni, hogy ne végzetük hanem legmagasabb sorsuk felé vezessék őket mindennapi életükben.

A YoginAquarian iskolái felismerik, hogy minden jóga a Kundalini felemelkedésében egyesül.

A YoginAquarian első sorban rendes, hiteles, őszinte, önzetlen, önmagában erős embereket képez és csak ezután következhet a Tanárság nemes feladata.

Ehhez sok gyakorlásra, megfelelő vezetésre, erőtérre, kitartásra, elköteleződésre, nyitottsagra és tudásra, ismeretre van szükség.

Számunkra abszolút tökéletes Sadhana az, ha valaki az Ashtanga jóga chikitsája után, elmegy egy Gurdwaraba zengetni a Shabadot, illetve Iyengar workshop utan 62 percet meditál Wahe Gurun. Isten megfér Allah-hal és Ábrahámmal, Jézussal együtt. Buddha sem veszik össze Guru Nanakkal vagy Gandhival. A legtöbb, amit tehetünk, hogy fényükben egyesülünk és arra koncentrálunk, ami összetart minket embereket!

Nekünk nem fontos, hogy valaki jógát tanítson, bár tudjuk, hogy korunkban mindenki szükséglete a jóga. Számunkra sokkal fontosabb, hogy minden “Yoginos”, a saját életébe képes legyen beleállni és társ-teremteni jövőjét, tudatosan fenntartott és elkötelezett, neutrális jelenlétén keresztül.

Sat Nam. Szeretettel, Bir Akal Kaur, a YoginAquarian alapítója