Egyenesen at!

Sokszor elofordul a spiritualis uton, hogy at akarjuk lepni karmikus feladatainkat, szemelyisegbeli sotet foltjainkat. Hajlamosak vagyunk ugy tenni, mintha tokeletesek lennenk, megtagadva gyengesegeinket, blokkjainkat. Azt a reszunket, ami folyamatosan es visszateroen fajdalmat okoz.

 

Ahogyan vegezzuk spiritualis gyakorlatainkat, purifikalodunk, onvizsgalatot tartunk es meditalunk, ugy egyre surubben megmutatkoznak ezek a szemelyisegbeli, illetve viselkedesi mintak. Vissza visszavezet minket a sajat tudatunk, a benso Guru oda, ahol dolgunk van (predicament).

 

Mivel bezavarnak lelki bekenkbe ezert at akarjuk oket ugrani. Mintha nem is lennenek. Ez az Onmegtagadas allapota. Amely legjobban gatolja fejlodesunket. Rezgesunk csak ugy emelkedhet, ha a nehezito tenyezokkel szembenezunk es atdolgozzuk magunkat rajtuk, leszamolunk veluk, megoldjuk a feladatokat. Az ut mindig a nehezsegen at vezet. Nem mellette vagy folotte.

 

Ekkor magatol tortenik meg az “ugras”, emelkedes, kvazi spiritualis fejlodes. A purifikacio uzemanyaga a megadas, lelki gyakorlatokban kitartas, fokusz es hala.

 

Sokkal fontosabb, hogy kitartoak es a bennunk uralkodo termeszetes/termeszeti erok elott meghajloak es szerenyek legyunk, mint hogy tokeletesek masok elott. Ismerjuk fel a szeleket (vayukat) hogy merrol es merre fujnak es ezeken utazzunk a feny fele!