JÓGAOKTATÁS

A Yoga Alliance nemzetközi organizáció hivatalosan regisztrált E-RYT 500 kategóriájú jógatanára vagyok. Melyben engedélyezték oktatók képzését is.

2006-ban szereztem Yoga Siromani majd Yoga Acharya képesitést. Beavatást a Sivananda Vedanta Centerben kaptam, spirituális nevet, pedig a Karmapa Lámától (Thaje Dordzse), még 2000-ben.

Tanultam, tanulmányoztam, tanitottam a jóga különböző irányzatait az Egyesült Államok több államában, a Bahamákon, Mexikóban, Ausztriában és Magyarországon.

Közel kerültem a Jivamukti rendszerhez Sharon Gannon és David Life kegyelméből. Gurumukh és Gurushabd Kaur Khalsa a Kundalini jóga mélységeibe vezetett Yogi Bhajan tanitásai által.

New Jersey lelkes Mysore ashtangásaival gyakoroltam a kora hajnali órákban az ashtanga vonalát.

Seane Corn jógatanár és aktivista, az "Off the mat into the world" szervezet egyik létrehozója ismertetett meg a Detox Yoga fenomenális érzeteivel, lehetőségeivel.

Shiva Rea különleges trance mozdulatai, mantrái, zenés, táncos foglalkozásai megmutatták a női energiák áramoltatásának lehetőségeit, a teremtés erőteljes jelenlétét a mindennapokban, bennünk emberekben...

David és Doug Swenson megértették velem, hogy az idő valóban nem létezik. És, hogy a titkok a részletekben rejlenek, éppúgy mint az Anusara Yoga hires, jelentős képviselői közül Desireé Rumbach. Apró igazitások, figyelem összpontositás, fókusz, képes létrehozni a legkülönlegesebb pózt.

Sri Dharma Mittra közelsége mindannyiszor tudatositotta bennem, hogy mesterek, szentek mindig is voltak, vannak és lesznek. Órái a befelé fordulásról és a tökéletesedésről szólnak.

Ann Forest titka is a részletekben rejlik, mint ahogyan az erő az összpontositásban.
A Kula Yoga különleges vinyasa flow-ját is alkalmam volt többször megtapasztalni Schuyler jóvoltából, aki újra bebizonyitotta, hogy a titok a rendszerességben, elszántságban rejlik. Erre lehet emberek százait buzditani és az eredmény kézzel fogható. New York egyik legpopulárisabb studiói a Kula Yoga Centerek.

Rodney Yee és Colleen Saidman Yee Iyengarral ötvözött módszerei különösen a csipő, gát, derék tájékának fejlesztésére és ennek jelentőségére mutattak rá.

Köszönettel tartozom még többek között Debby Kaminskynek, Daniele Jarman-nek, Srinivasan-nak, Swami Sada Sivanandanak, Ellen de Jongenak a tudásért, a mozdulatokért, a figyelemért, törödésért, bizalmukért, belém vetett hitükért.

Köszönet továbbá és mindenek felett szüleimnek mérhetetlen szeretetükért. Szeretettel üzenem ezen fórumon nekik, hogy a nevelés értelmetlen és érthetetlennek tűnő részei az időben és térben kifeszültek és minden átláthatóvá vált.

Jelenleg ritkán tartózkodom Magyarországon. Amikor igen, olyankor a T-Mobile székházában oktatok jógát, valamint különböző helyeken vendégtanárként.

Rendszeresen tartok workshopokat A Központban (www.akozpont.hu) és a IX. kerület egyik általános iskolájában, ahol a tanárok és az igazgatók is jeles jógát gyakorlók.

Soron következő Workshopjaim témája:

Pletyka és a Nem Ártás - Ahimsa
Pranayama és Meditáció - hogyan csökkentsük a Citta Vrttiket
Forrest Yoga
Core Yoga Intensive

Pontos dátumokat Márciusban irunk ki.
Ha kérdésed van, bármikor irhatsz a agnes@yogin.hu emailcimre.